Site pictogram Colombiaans.nl

Ajax bewerkstelligt recordtransfer, Sánchez naar Tottenham Hotspur

globalsoccershop

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk. Davindson Sánchez vertrekt per direct naar Tottenham Hotspur. Het nieuws kwam zojuist van het AD. De 21-jarige Colombiaan verbleef maar een seizoen bij Ajax en zal voor 45 miljoen euro verkassen en te bewonderen te zijn op de Engelse velden.

Een recordbedrag. Dat is wat Ajax overeenkwam met de onderhandelingsdelegatie van de Spurs gisteren. Nog nooit eerder kreeg een andere club in de Eredivisie het voor elkaar zo’n groot bedrag te ontvangen voor een speler. Ook niet voor Suarez, Kluivert, Van Persie, Romario, Ronaldo, Nilis of Cruijf. Tottenham Hotspur en Ajax hebben een goede relatie als het gaat om spelersverkoop. Eerder kochten de Londenaren ook al Eriksen en Vertonghen van Ajax.

Davindson Sánchez tekent een contract dat hem 5 jaar aan de Spurs zal verbinden. Voor Ajax is dit een zeer goede deal omdat Sánchez vorig jaar overkwam voor slechts 5 miljoen euro. Ajax haalt zoals gezegd dus een recordbedrag binnen voor een speler. Hiervoor had PSV dit record in handen. Memphis Depay vertrok voor 34 miljoen euro naar Manchester United. Sánchez speelde 46 duels voor Ajax, waarin hij 6 keer doel trof. Hij werd bekroond met de titel ‘Beste Speler van het Seizoen’.

Lees ook:
Sánchez terug op trainingsveld
Colombiaan Sánchez gooit kont in de krib en wil vertrekken

Mobiele versie afsluiten