Site pictogram Colombiaans.nl

800 Colombiaanse huursoldaten strijden in Jemen

nieuws uit Colombia
globalsoccershop


[adrotate banner=”4”]

We krijgen net door dat er honderden Colombianen in Jemen aan het strijden zijn bij rebellen die geregeerd worden door Saudische groeperingen. De honderden Colombiaanse soldaten hebben zich vrijwillig in laten huren om te vechten.

Deze groep Colombiaanse huursoldaten tellen ongeveer 800 strijders. De Colombianen hebben een belangrijke locatie in de frontlinie van de strijd. Die strijd begint in Aden, in het Zuid-Westen van de Verenigde Arabische Emiraten waar de Jihadisten huishouden.


[adrotate banner=”4”]

Over de motieven kunnen de Colombiaanse soldaten kort zijn: het betaald gewoon goed. Daarnaast bieden de goede omstandigheden en militair materieel ook veel voordelen. Sommige van deze strijders vochten tegen de FARC. Maar sindsdien er onlangs bekend is geworden dat het vredesakkoord getekend zal worden zijn vele strijders vertrokken om huursoldaat te worden in Jemen.
[adrotate banner=”4”]

Een gepensioneerde commandant zegt tegen El Tiempo: ‘De manier waarop men strijdt in Jemen is anders waarop wij gewend zijn te vechten in Colombia. Men wordt daar veel beter betaald, betere voeding en moderner vechtmateriaal. Daarnaast is de veiligheid en financiële zekerheid bij het niet terugkeren van de soldaat gewaarborgd.’

Mobiele versie afsluiten