Site pictogram Colombiaans.nl

Zo wil Bogotá één van de schoonste steden ter wereld worden

Zo-wil-Bogotá-één-van-de-schoonste-steden-ter-wereld-worden
globalsoccershop

De Colombiaanse hoofdstad Bogotá staat (helaas) bekend om één van de meest vervuilde steden van de wereld. Daarbij is met meer dan 8 miljoen inwoners een flinke file geen uitzondering in de stad. Maar: laat je daardoor niet afschrikken als je een reis naar Colombia gepland hebt, want gelukkig wil de Colombiaanse regering daar verandering in brengen.

En niet zo’n beetje ook, want het doel is om de stad juist een van de schoonste steden van de wereld te maken. De afgelopen jaren zijn er dan ook al veel duurzame veranderingen doorgevoerd. Lees verder om erachter te komen welke dit zijn!

Het begin van een elektrisch tijdperk

In 2015 was de eerste elektrische bus in Zuid-Amerika een feit, welke in Bogotá rondreed. Een grote verbetering ten opzichte van de oude bussen met grote rookpijpen aan de achterkant. De nieuwe, energiezuinige bus kan met een volle accu 280 kilometer afleggen.

Met twee motoren, beide draaiend op twee accu’s met 180 kilowatt heeft de bus maar liefst 480 pk. De bussen zijn daardoor krachtig en duurzaam. Kortom: een echte aanwinst voor Bogota en daarmee heel Colombia.

Steeds meer vervoersopties in de miljoenenstad

Inmiddels zijn er veel elektrische voertuigen bijgekomen in de hoofdstad. Zo zijn anno 2023 alle bussen elektrisch. Maar dat is niet alles: er komen steeds meer fietspaden en metrolijnen. Daarbij kun je tijdens je bezoek aan de stad zelfs reizen met een kabelbaan. De drempel om gebruik te maken van duurzaam vervoer wordt zo voor inwoners en toeristen steeds lager. Op die manier komen er ook minder auto’s op de weg en wordt de kans op files kleiner.

Opmars van elektrische auto’s

Ook worden elektrische auto’s in Colombia steeds populairder onder inwoners. Niet alleen particulieren hebben elektrische auto’s, ook taxi’s rijden steeds vaker op stroom. Bogotá wil de komende jaren zelfs 50 procent van de taxi’s vervangen door elektrische taxi’s.

Wil je zelf met een (elektrische) huurauto op pad in Bogotá? Bekijk dan altijd even goed de autoverzekering van het verhuurbedrijf. Kijk hierbij bijvoorbeeld wat er wel of niet verzekerd is. Zo kom je namelijk niet voor vervelende financiële verrassingen te staan wanneer er iets stuk gaat aan de auto of er een deuk in zit.

De eerste stappen zijn gezet

Colombia heeft nog een lange weg te gaan op duurzaamheidsgebied, maar heeft grote stappen gezet de afgelopen jaren. Ben jij in Colombia? Kies dan ook eens voor een van de duurzame vervoersopties, in plaats van de auto. Ga bijvoorbeeld met de (elektrische) bus naar je volgende bestemming. Of kies voor de kabelbaan: op die manier heb je ook nog eens een spectaculair uitzicht over de prachtige stad!

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten