Site pictogram Colombiaans.nl

Zaterdag feest Colombia Cultural, wat is er te doen?

Colombia Cultural 2016
globalsoccershop

Deze zaterdag is het weer zover. Dan wordt de Colombiaanse onafhankelijkheid van de Spanjaarden gevierd. Colombia Cultural Festival viert al jaren met iedereen die Colombia een warm hart toedraagt een groot en swingend feest.

Dit jaar wordt Colombia Cultural Festival maar liefst voor de 12e keer georganiseerd. Dit jaar wordt daarom gevierd Colombia 206 jaar onafhankelijk is. Ook dit jaar gaat het dak er weer vanaf in de Rhone Events & Congrescentrum in Amsterdam. Dit festival mag zich tot de grootste Colombiaanse cultuurfeesten van Nederland rekenen. Maar waarom eigenlijk? Wat is er te doen? Wat is er te zien? We gaan hier dieper op in.

Wat is Colombia Cultural?

Colombia Cultural Festival is een feest dat in het teken staat van de viering van het Colombiaanse Onafhankelijkheidsdag, ook wel “20 de Julio” genoemd. Colombia Cultural wordt georganiseerd door PaGoZa met Michéle Zijlstra en Walter Cordoba Lenis aan het roer. Zij organiseren dit feest al 12 jaar, en met veel succes.

Wat is er te doen?

A.s. zaterdag kun je genieten van al het mooist dat Colombia in Nederland te bieden heeft op het gebied van cultureel, culinair, muzikaal en informatief vlak. Een greep van wat er te doen is: Je kunt deelnemen aan een dansworkshop van onze dansgroep Aires Colombianos, voor de kinderen zijn er springkussens en wordt er voorgelezen uit een boek over Colombia. Voor de kinderen zijn er nog een aantal andere activiteiten waarbij de creativiteit wordt gestimuleerd en je kunt geschminkt worden!

Daarnaast zijn er verschillende DJ’s die optreden en met veel live muziek beloofd deze editie weer een gedenkwaardige te worden. De bands die zullen optreden zijn Los Embajadores Vallenatos, Juan Noguera & su banda, Junior Martinez en The Latin Society. Daarnaast is er een dansshow van Aires Colombianos. Maar er is meer!

Wat is er te zien?

Naast de kinderhoek en muzikaal geweld zijn er ook diverse marktkraampjes waarbij producten uit Colombia worden verkocht. Wat dacht je van empanada’s, arepas con queso, maar ook lingerie, kleding, koffie en andere levensmiddelen uit Colombia. Ook zullen er een aantal stands staan die informatie geven over de goede doelen in Colombia.

Tot slot: Waarom moet je komen?

Nou, heel simpel. Omdat Colombia Cultural al jaren het ontmoetingspunt voor Colombianen en Colombia-liefhebbers is die daar afspreken om weer lekker bij te praten over wat het afgelopen jaar hun heeft gebracht. Ook is het feest vaak een reünie van oude bekenden en goede vrienden. Dit onder het genot van een Colombiaans hapje en drankje. Wij zullen er zijn, zien we je daar?

TICKETS »

Rhone Events & Congrescentrum
Adres: Rhoneweg 12-14, 1043 AH Amsterdam
Tijd: 14:00 – 04:00 uur
Gratis parkeren
OV: Station Sloterdijk

Mobiele versie afsluiten