Site pictogram Colombiaans.nl

Wanneer moeten de Colombiaanse sporters tijdens de Olympische Spelen?

Wanneer moeten de Colombiaanse sporters tijdens de Olympische Spelen?
globalsoccershop

Wanneer moeten de Colombiaanse sporters tijdens de Olympische Spelen?

Met 148 atleten heeft Colombia een grotere delegatie dan ooit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Er is Los Cafeteros alles aan gelegen om ook de acht medailles waarvan een goud van vorig jaar te verbeteren en de kans is daar.

Wil je de de medaillekandidaten die de Tricolor verdedigen in actie zien, zorg dan dat je de televisie afstemt op de volgende evenementen. Er zijn nog veel meer deelnemers die voor een verrassing zouden kunnen zorgen, maar onderstaande namen zijn de grootste kanshebbers.

Het begint al direct de dag na de opening ceremonie. Steven Kruijswijk en Bauke Mollema zijn kanshebbers voor de Nederlandse equipe in de Olympische wegwedstrijd wielrennen. Voor Colombia zijn de kansen op een medaille misschien nog wel groter, Sergio Henao, Jarlinson Pantano, Miguel Angel Lopez, Esteban Chaves en Rigoberto Urán houden de Colombiaanse eer hoog. In 2012 in pakte Urán de zilveren medaille achter Alexandre Vinokoerov, kunnen los escarabajos dat verbeteren?

Wanneer: Zaterdag 6 Augustus 13:30 – 21:00

Jossimar Calvo is gekozen als vlaggendrager voor de Colombiaanse delegatie, de 22-jarige gymnast uit Cúcuta laat deze eer echter aan zich voorbijgaan want op de eerste dag moet hij meteen aan de bak. De allrounder probeert daar de finale te bereiken op de meerkamp, de ringen, in Epke Zonderland’s domijn de rekstok en de brug met gelijke leggers. Calvo is een outsider voor eremetaal die niet over het hoofd mag worden gezien.

Wanneer: Zaterdag 6 Augustus 15:30 kwalificaties, finale meerkamp Woensdag 10 Augustus 23:30, toestelfinales 14/16 Augustus vanaf 19:00

De boksers Juan Carlos Carrillo, Yuberjen Martínez, Jorge Luis Vivas, Ceiber Avila en Ingrit Valencia zijn door het kleine schema ook outsiders. Geen van allen heeft de status als favoriet maar twee overwinningen kan de halve finale bereikt worden en ligt het veld open.

Wanneer: Het Boksen vindt plaats tussen 6 en 20 augustus

Juan Sebastián Cabal en Robert Farah zijn een begenadigd dubbel team in de tenniswereld die dit jaar al drie ATP-toernooien winnend hebben afgesloten. Ze zijn geen favorieten voor de medalles, maar met wat geluk in de loting en een goeie week kunnen ze verrassen.

Wanneer: Het tennistoernooi vindt plaats tussen 6 en 12 Augustus.

Gewichtheffer Óscar Figueroa, behaalde in Londen 2012 de zilveren plak. In de heren klasse to 62 kilogram doet hij op 33-jarige leeftijd nog altijd mee in de wereldtop en ligt ook dit jaar een medaille in de lijn der verwachting.

Wanneer: Maandag 8 Augustus 23:45 – 9 Augustus 02:00

Zijn collega Luis Javier Mosquera komt net op het hoogste niveau kijken. De 21-jarige gewichtheffer is toch al een voor de outsiders voor een gouden medaille na zijn winst op de Pan-Amerikaanse spelen vorig jaar in de klasse tot 69 kilogram.

Wanneer: Dinsdag 9 Augustus 23:45 – 10 Augustus 02:00

Een dag later is de eerste Colombiaanse topfavoriete aan de beurt. Judoka Yuri Alvear heeft al een medaille in haar prijzenkast staan. Op de Olympische Spelen in Londen won ze een bronzen plak. De drievoudig wereldkampioene op de klasse tot 70 kg is nu de favoriete voor goud, maar ondervind hevige concurrentie van onder andere Kim Polling en Linda Bolder.

Wanneer: Woensdag 10 Augustus 15:00 – 23:00

Luis Fernando López is inmiddels 37 jaar oud. De snelwandelaar komt toch als outsider naar zijn vierde Olympische Spelen voor de 20 kilometer snelwandelen. De wereldkampioen in Daegu 2011 zag zijn Olympische droom in Londen 2012 uiteenspatten toen hij op vier kilometer voor de finish in de kopgroep gediskwalificeerd werd. Vier jaar later komt hij terug voor zijn laatste spelen waar hij samen met Éider Arévalo en Manuel Soto voor een plak strijd.

Wanneer: Vrijdag 12 Augustus 19:30

De bijna zeker geachte winnaar van Olympisch goud is op zaterdag en zondagnacht (maandagochtend) aan de beurt. Als Caterine Ibargüen aan de beurt is op de hink-stap-sprong. De atlete die vier jaar lang bijna alles gewonnen heeft wat er te winnen valt is de torenhoge favoriete op deze discipline.

Wanneer: Kwalificatie zaterdag 13 Augustus 14:30, finale de volgende nacht 15 augustus 02:45

Jackeline Rentería doet mee in het worstel toernooi en heeft al twee bronzen medailles gehaald. Oorspronkelijk zou ze een outsider voor het goud zijn geweest, maar een jukbeenbreuk zes weken geleden zette haar deelname op het spel. Ze lijkt op tijd fit om mee te doen, maar de verwachtingen moeten wel naar beneden bijgesteld worden.

Wanneer: Zondag 14 Augustus 15:00 – 23:00

In het baanwielrennen komen er dan twee kanshebbers aan de beurt, Fernando Gaviria is de grote favoriet op de omnium. Vlak voor zijn 22ste verjaardag, op 19 Augustus, zal de tweevoudig wereldkampioen de te kloppen man zijn. De zes proeven zijn verdeeld over 2 dagen.

Wanneer: Zondag 14 Augustus 21:00 – 01:00 en Zondag 15 Augustus 23:00 – 03:00 dezelfde nacht.

Fabián Puerta neemt het op de sprint op tegen de Nederlanders Jeffrey Hoogland en Theo Bos. Maar zijn grote kracht is de keirin, waar hem ook de tegenstand van Theo Bos wacht. De 25jarige Puerta heeft geen goed seizoen gehad en komt dan ook niet in goede vorm naar de Spelen, maar hij heeft op meerdere wereldbekers laten zien dat als hij het op zijn heupen krijgt, hij lastig te stoppen is.

Wanneer:
Sprint Zaterdag 13 Augustus 15:00 – 24:00 en Zondag 14 Augustus 15:00 – 24:00
Keirin Maandag 15 Augustus 15:00 – 24:00

Óscar Muñoz is ook medaille houder in Taekwondo. Muñoz pakte in Londen 2012 de bronzen medaille in de klasse tot 58 kilogram. Sterker dan vier jaar geleden, gaat hij nu op zoek naar de hoogste trede op het podium. Hij is niet de topfavoriet, maar mag zeker tot de kanshebbers gerekend worden.

Wanneer: Woensdag 17 Augustus 14:00 – 20:00

De enige Colombiaanse atlete die op deze Olympische Spelen verschijnt met al een gouden medaille op zak is Mariana Pajón. In Londen pakte ze het goud op de BMX op 20-jarige leeftijd op een sublieme wijze voor de Nederlandse Laura Smulders die de bronzen plak won. Haar dominantie is dit jaar afgenomen, maar met de wereldtitel in eigen land afgelopen mei, liet ze zien dat ze vier jaar later nog steeds de topfavoriete is.

Wanneer: Kwalificaties woensdag 17 augustus 18:30. Finales vrijdag 19 augustus 20:00

In het mannentoernooi zijn Carlos Oquendo en Carlos Ramírez outsiders voor een plak. Met een bronzen medaille in Londen heeft Carlos Oquendo laten zien dat hij erbij zit terwijl Ramírez de nieuwe man is in het Colombiaanse BMX.

Wanneer: Kwalificaties woensdag 17 Augustus. 19:30 kwartfinale Donderdag 18 Augustus 18:30
Finales Vrijdag 19 Augustus 20:00

Mobiele versie afsluiten