Site pictogram Colombiaans.nl

Het verschil tussen El Patrón del Mal en NARCOS? Lees het hier

globalsoccershop

Pablo Escobar verdiende in zijn hoogtijdagen rond 65 miljoen dollar per dag. Hij was hiermee een van de rijkste mensen op aarde en stond zelfs een tijd lang op nummer 7 in de Forbes ‘Richest man Alive’. De laatste jaren is het leven van de drugsbaron inspiratie geweest voor een aantal series. Eerst de serie uit 2012 genaamd El Patrón del Mal (Ook bekend als Pablo Escobar, de beruchte drugsbaron) in en 2015 begon NARCOS.

Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Colombiaans.nl zocht het uit en beschreef de verschillen tot in detail in het Bolívar Magazine.

Narcos

De acteur, Wagner Maura is van origine Braziliaans. Dat is voor Spaanstaligen duidelijk te horen. Voordat hij gecast werd door de serie sprak Maura nog geen Spaans. Hij moest in korte tijd zowel Spaans als zichzelf het Medellín-accent aanleren. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer iemand van Schotse origine een filmrol van een Amerikaan zou moeten spelen. Medellín is de plaats waar het verhaal van Pablo Escobar zich grotendeels afspeelt.

Narcos beschikt in totaal over 2 seizoenen en 20 afleveringen. Tijdens deze afleveringen wordt er soms nogal onzorgvuldig omgegaan met de feiten en verhaallijn. Narcos is grotendeels opgenomen in Medellín. De regering wilde het niet al te hardop zeggen maar de productiemaatschappij mocht best filmen in Medellín maar moest daarna de stad toch wel heel snel verlaten, angst voor de gevolgen van het dalen van de toeristenaantallen. Echter kent Medellín na Narcos juist een grote toestroom van toeristen die massaal het graf willen bezoeken.

El Patrón del Mal

In deze serie neemt de Colombiaanse acteur Andrés Parra de hoofdrol van Escobar op zich. El Patrón del Mal is een echte Colombiaanse productie die gefilmd is in onder meer Medellín en hoofdstad Bogotá. In Pablo Escobar, de beruchte drugsbaron neemt de serie je 74 afleveringen mee in een achtbaan van emoties, gebeurtenissen en feiten die behoorlijk compleet zijn. El Patrón del Mal, zoals de serie van oorsprong heet, is als het gaat om feiten (veel) completer dan zijn commerciële broertje Narcos. Een ander verschil tussen de twee zijn de special effects. Waar je Narcos als een ‘typische’ Hollywoodproductie kunt zien, komen de stunts en special effects in El Patrón del Mal soms wellicht wat stuntelig over. Narcos is wat special effects betreft wat spectaculairder.

Conclussie

Het ligt er natuurlijk aan wat je precies zoekt in een serie. Wil je echt gaan voor de Colombiaanse sfeer, acteurs en boeiende verhaallijn van de machtigste drugsbaron ooit? Dan moet je kiezen voor El Patrón del Mal, in Nederland bekend als Pablo Escobar, de beruchte drugsbaron.

Meer weten?

Wil je meer verschillen lezen en de historie en diepere achtergronden van beide series? Koop dan het Bolívar Magazine. Vul hieronder het contactformulier in.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Koop hier de series via Bol.com

Mobiele versie afsluiten