Site pictogram Colombiaans.nl

Start WK-Kwalificatie Colombia: Waar waren we?

globalsoccershop

Voor Colombia breekt de aankomende periode een spannende tijd aan als het gaat om de strijd om een plaats op het WK in Rusland volgend jaar. Colombia werkt speelronde dertien en veertien af.

Colombia kende een wisselvallige periode als het gaat om wedstrijden winnen in de kwalificatiereeks. De ploeg van Pekerman bezet op dit moment de zesde plaats. Echter moet hierbij wel gezegd worden dat de verschillen met de nummer 3 tot en met plaats 6 erg klein zijn. Wint Colombia twee keer en maakt Uruguay en Ecuador een misstap dan kan Colombia zomaar weer op de tweede plaats belanden.

Colombia speelt a.s. donderdag tegen laagvlieger Bolivia om 21:30 in Barranquilla. Bolivia staat op plaats 9 van 10 en speelt nergens meer om. Colombia kent een twijfelachtige reputatie tegen laagvliegers, dus deze wedstrijd zal van groot belang zijn om te winnen. Een paar dagen later zal op dinsdag 28 maart de kraker in en tegen Ecuador op het programma staan. Ecuador kent een sterke kwalificatiereeks, heeft topscoorder Caicedo (6 doelpunten) in de ploeg, maar het puntverschil met Colombia bedraagt maar 2 punten.

Colombia zal er goed aan doen om deze ronde beide wedstrijden winnend af te sluiten. Zuid-Amerika kent 18 speelrondes dus veel tijd voor reparatiewerkzaamheden is er niet meer. Het komt erop aan voor Pekerman en zijn Los Cafeteros. Kunnen de Kwartfinalisten van het WK’14 zich wederom weer kwalificeren voor het grootste evenement op aarde? Het antwoord kan officieel pas gegeven worden op de laatste wedstrijd tegen Peru op 10 oktober. We wachten het af en gaan het zien.

Colombia – Bolivia
23 maart 21.30 uur

Ecuador – Colombia
28 maart 23.00 uur

De wedstrijden zijn te bekijken op Fox Sports
foto Colombia.com

Mobiele versie afsluiten