Site pictogram Colombiaans.nl

Speelschema WK 2023 Colombiaanse vrouwen

Speelschema WK 2023 Colombiaanse vrouwen

Aanstaande donderdag begint het WK voetbal voor vrouwen en wordt georganiseerd in Australie en Nieuw-Zeeland. Iedereen is erg benieuwd hoe het vrouwenelftal van Colombia ervoor staat. In de afgelopen jaren hebben zij veel kwaliteit gewonnen. Met name voorin heeft Colombia een uiterst gevaarlijke aanvaller met Linda Caicedo van Real Madrid. Ook de Oranje Leeuwinnen zijn gekwalificeerd en wordt veel van verwacht. Ook hun speelschema staat hieronder. Altijd lekker om op ‘twee’ paarden te wedden, nietwaar?

Gevaarlijke groep

Colombia zit in een gevaarlijke groep met Duitsland, Marokko en Zuid-Korea. De verwachtingen zijn dat het vrouwenelftal van Duitsland de stand gaat bepalen. Op de FIFA ranking zijn zij op dit moment de nummer twee van de wereld. Als we af moeten gaan op de ranglijst komt achter Duitsland, Colombia op de 25e plaats, Zuid-Korea op de 17e plaats en Marokko op de 72e. Wil je alle wedstrijden van zowel Oranje als Colombia kijken, zul je op momenten even door moeten bijten en vroeg op staan. Bekijk hieronder de Nederlandse tijdens waarop gespeeld gaat worden.


Foto: Linda Caicedo van Real Madrid

Speelschema WK 2023 Colombiaanse vrouwen

GROEP H

• 24 juli, 10.30 uur: Duitsland – Marokko (Melbourne)
• 25 juli, 04.00 uur: Colombia – Zuid-Korea (Sydney)
• 30 juli, 06.30 uur: Zuid-Korea – Marokko (Adelaide)
• 30 juli, 11.30 uur: Duitsland – Colombia (Sydney)
• 3 augustus, 12.00 uur: Zuid-Korea – Duitsland (Brisbane)
• 3 augustus, 12.00 uur: Marokko – Colombia (Perth)

GROEP E

• 22 juli, 03.00 uur: Verenigde Staten – Vietnam (Auckland)
• 23 juli, 09.30 uur: Nederland – Portugal (Dunedin)
• 27 juli, 03.00 uur: Verenigde Staten – Nederland (Wellington)
• 27 juli, 09.30 uur: Portugal – Vietnam (Hamilton)
• 1 augustus, 09.00 uur: Portugal – Verenigde Staten (Auckland)
• 1 augustus, 09.00 uur: Vietnam – Nederland (Dunedin)

Het wereldkampioenschap van de waarheid

Het WK van de waarheid wordt dit in Colombia ook wel genoemd. In de afgelopen jaren is het Colombiaanse vrouwenvoetbal geëxplodeerd tot de populairste sport onder vrouwen. Dat resulteerde nog niet in titels maar wel in kwalitatief goede speelsters die spelen bij onder andere Palmeiras, Real Madrid, Espanyol, Real Sociedad, Gremio, Valencia en Atlético Madrid.


Aankomst spelersvrouwen in Sydney

Bijna geen WK op de TV

De NOS heeft de rechten verworven van het vrouwen WK. Het scheelde niet veel of niemand had het WK voor vrouwen uitgezonden. De biedingen van omroepen waren volgens FIFA-baas Infantino ‘schandalig laag’. Vooral in Europa worden er lage kijkcijfers verwacht. Niet alleen omdat er minder animo is om naar vrouwenvoetbal te kijken maar met name omdat de speeltijden voor Europa ronduit slecht zijn.

Let op! Wil je de wedstrijden zien? Van de Oranje leeuwinnen kan dat omdat de NOS alles uitzendt. Mocht je Colombia willen zien dan is de kan het grootst dat je het beste even dit kunt streamen via de website van de FIFA. Wij hebben de links naar de wedstrijden alvast voor je op een rij gezet:

Wedstrijd 1: Colombia – Zuid Korea
Wedstrijd 2: Duitsland – Colombia
Wedstrijd 3: Marokko – Colombia

Het WK wordt gehouden van 20 juli tot en met 20 augustus. De finale wordt gespeeld in Sydney. Het wordt een mooi evenement, dus zet je schrap overmorgen gaat het WK voor vrouwen beginnen. Er wordt om 09.00 uur in de morgen afgetrapt met Nieuw-Zeeland (26e van de FIFA-ranking) – Noorwegen (12e van de FIFA-ranking).

Mobiele versie afsluiten