Site pictogram Colombiaans.nl

De serie Sobreviviendo over Escobar’s huurmoordenaar komt naar Netflix

globalsoccershop

De serie loopt in Colombia sinds 8 februari maar heeft al vele wenkbrauwen doen fronsen. In de serie wordt het levensverhaal verteld over Popeye. John Jairo ‘Popeye’ Velásquez stond bekend als de belangrijkste man in de huurmoordenaarskring van Pablo Escobar. Hij gold hierbij als bevelhebber, luitenant en uitvoerder.

Na eerst een boek uit te hebben gebracht over zijn leven als huurmoordenaar zat hij een lange straf uit van 23 jaar en schepte volgens celgenoten regelmatig op over zijn daden. In de serie ‘Sobreviviendo a Escobar’ wordt verteld hoe hij in tegenstelling tot vele anderen in zijn gevaarlijke boevenkring er wel in slaagde te overleven. De Colombiaanse Juan Pablo Urrego speelt Popeye. Het is een volledige Colombiaanse productie in handen van Caracol Televisión. De serie bestaat voorlopig uit 60 afleveringen.

Caracol Televisión heeft naast Sobreviviendo, dat ook bekend staat als Surviving Escobar, ook de serie La Niña en La Esclava Blanca aan Netflix verkocht. La Niña is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat gaat over een voormalig guerillastrijder die terugkeert naar haar familie en probeert terug te keren in de maatschappij.

Andere artikelen over Popeye

Belangrijkste huurmoordenaar Escobar krijgt eigen serie
Rechterhand Escobar wil YouTube-ster worden

foto’s YouTube en juancarloscajiaovelasco

Koop Pablo Escobar producten via Colombiaans.nl bij Bol.com

Mobiele versie afsluiten