Site pictogram Colombiaans.nl

Rust in Colombia zorgt voor opkomst avocadotelers

Rust in Colombia zorgt voor opkomst avocadotelers
globalsoccershop

AGF meldt dat door de rust op sommige plattelandsgebieden van de FARC nieuwe boeren de kans krijgen om zich te ontplooien op de avocadomarkt.

Het bedrijf AsoHass is gevestigd in Pereira. Zij werken met avocadotelers die moesten vluchten voor het geweld tussen de FARC en overheid. Deze avocadoboeren krijgen een nieuwe kans om zich te ontplooien. AsoHass zet diverse organisatie op en gaan deze telers ondersteunen.

Hoewel Colombia 10 jaar geleden al is begonnen met de export van advocado’s is zij de laatste drie jaar begonnen met de uitbreiding van het areaal. Deze is toegenomen met meer dan 18.000 hectare. Jose Ilber Montealegre van AsoHass zegt hierover: “Dankzij de omstandigheden kunnen wij een goed product aanbieden. We hebben de juiste bodem, beschikbaarheid over water en door tropische omstandigheden meerdere bloeiperiodes per jaar”.

Op dit moment zijn er 63 telers aangesloten bij AsoHass met in totaal zo’n 120 hectare. De productie van dit jaar zal ongeveer 350 ton worden. Tot slot zegt Montealegre: “Het is ons doel om veilig en schoon fruit te produceren. Hierbij denken we ook aan onze omgeving. We denken aan duurzaamheid, onze bossen en welzijn van werknemers, partners en dorpsgemeenschappen. We zorgen met dit initiatief voor gemiddeld 250 directe banen en 300 indirecte functies”.

Mobiele versie afsluiten