Site pictogram Colombiaans.nl

Het Philharmonisch Orkest van Medellín genomineerd voor Latin Grammy

Het Philharmonisch Orkest van Medellín genomineerd voor Latin Grammy
globalsoccershop

Voor het eerst is het Philharmonisch Orkest van Medellín genomineerd voor Latin Grammy. Het orkest werd genomineerd voor ‘Beste Album’.

60 man en vrouw spelen in het Philharmonisch Orkest van Medellín. Zij werden genomineerd voor een Latin Grammy voor hun plaat “Tango”. De Argentijnse grondlegger van de plaat, Ariel Ardit, zei verheugd te zijn met zijn tweede nominatie ooit. Tango moest een ode brengen aan de artiest Carlos Gardel.

Deze Gardel is geboren in Argentinië en wordt ook wel de “Koning van de Tango” genoemd. Voor velen is Gardel de belichaming van de ziel van de tangostijl uit Buenos Aires. Hij stierf in een vliegtuigongeluk in Medellín (1935), in de hoogtijdagen van zijn roem.

Ariel Ardit zegt “Het was een behoorlijk werk en dit album is een echt eerbetoon aan Gardel. Toen we het album afgerond hadden wist ik dat het zo goed was, dat het misschien weleens in aanmerking zou kunnen komen voor een Grammy. Maar totdat je een nominatie krijgt, geloof je er niet echt in. Dat we nu een nominatie ontvangen stemt mij zielsgelukkig”.

De Latin Grammy Awards wordt uitgereikt in Las Vegas op 17 november.

Mobiele versie afsluiten