Site pictogram Colombiaans.nl

Meest gezochte criminele leider Medellín Gordo Arepas gedood

Meest gezochte criminele leider Medellín Gordo Arepas gedood
globalsoccershop

Politiebronnen meldde dat het lichaam van “Gordo Arepas” is gevonden in een onbewoond gebied van het dorp San Cristobal.

Het profiel dat de politie doorgaf kwam overeen met dat van Jonathan Stuart Buritica Gil. Deze 35-jarige staat ook wel bekend om zijn alias Gordo Arepas. Op het hoofd van de crimineel leider van Odin Robledo stond een beloning van 50 miljoen COP (circa 15.500 euro).

Het levenloze lichaam werd gevonden rond 23:00 uur plaatselijke tijd, met een zak over zijn hoofd en een kogel door het voorhoofd. Het lichaam werd gevonden zonder identiteitsdocumenten, gekleed in alleen een blauwe broek en gymschoenen. Hij werd meegenomen voor autopsie.

Stijging van moorden na maandenlange rust

De afgelopen maanden had Medellín sinds tientallen jaren het laagste moordcijfer. De burgemeester, Ferderico Gutiérrez zei dat de stijging van de moorden te wijten was aan twee mannen die hun territorium wilden afbakenen.

“Arepas Gordo” had een fikse oneindigheid met William “El Diablo” Alberto Duque Cyrus. Deze kwam begin deze maand vast te zitten vanwege verschillende delicten. De vete tussen deze twee kemphanen bereikte een record van 11 moorden in slechts een paar maanden tijd.

Mobiele versie afsluiten