Site pictogram Colombiaans.nl

James bedreigd met dood

James bedreigt met dood
globalsoccershop

Afgelopen weekend heeft sterspeler James het trainingskamp van Colombia moeten verlaten vanwege een kuitblessure. Hierdoor mist hij de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd met Uruguay vanavond.

Zijn bericht om het trainingskamp te verlaten leverde hem heftige reacties op via Twitter. Met de hashtag ‘James, de nationale schande’ ( #JamesVerguenzaNacional) plaatsten afgelopen zondag diverse mensen een boze tweet. Eén daarvan luidde: “Ik ben op weg naar je huis, neem maar snel afscheid van alles wat je liefhebt”.

Hieronder was een afbeelding geplaatst van een pistool met kogels en de brief met deze tekst. De moeder van James was zo geschrokken van de dreigtweet dat zij aangifte heeft gedaan. De Twitter-account waarvan de dreigtweet is verstuurt is inmiddels opgeschort.

De FBI start onderzoek

Zelfs de FBI gaat zich met de zaak bemoeien. De dreigtweet schijnt afkomstig te zijn van de groep Legión Holk. De FBI is momenteel bezig met een onderzoek en hoopt de daders spoedig voor het gerecht te krijgen. Als reactie hierop begon men met Twitterberichten met de hashtag #JamesOrgulloNacional, James, trots van het land, als tegenreactie. Zo kreeg James vele steunbetuigingen.

De vorige wedstrijd met Paraguay kon James ook niet spelen. Pekerman hoopte nog dat zijn sterspeler vanavond in Barranquilla zou kunnen spelen, maar helaas voor hem en Colombia komt ook dit duel tegen de koploper te vroeg. Het verschil tussen Uruguay en Colombia bedraagt 3 punten.

Mobiele versie afsluiten