Site pictogram Colombiaans.nl

Film Mena met Tom Cruise verandert naam

globalsoccershop

De film Mena die aanvankelijk in januari 2017 zou uitkomen is veranderd van titel. De film met Tom Cruise in de hoofdrol gaat nu door het leven met de titel ‘American Made’.

Een jaar geleden kregen wij bericht dat Tom Cruise naar Colombia zou komen. Niet om het te bezoeken, maar om filmscenes op te nemen. Er zijn vorig jaar augustus en september verschillende scenes opgenomen in onder andere Medellín en Santa Marta. Wij liepen langs de set in Santa Marta om een kijkje te nemen, maar deze was hermetisch afgesloten. Hieronder staat de foto die wij uit haast nog net even konden nemen.

De titel van de film Mena is verandert in American Made. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten ten tijden de jaren ’80. Tom Cruise speelt hierin een piloot uit de Verenigde Staten genaamd Barry Seal. In de jaren ’80 vervoerde hij grote hoeveelheden cocaïne naar de V.S. voor het kartel van Pablo Escobar. Per vlucht leverde hem dit een half miljoen dollar op. De CIA kreeg dit echter in de gaten en Seal werd kort hierop een infiltrant en informant voor de CIA. Helaas voor Seal liep dit avontuur voor hem niet goed af.

De releasedatum van American Made staat in de V.S. dit moment op eind september 2017. Met het maken van American Made was zo’n $80.000.000 gemoeid. In de trivia van de film op IMDB staan ook een aantal feiten te lezen. Eén daarvan is het droevige feit dat op de laatste filmdag een helikopter met daarin 2 (stunt)piloten verongelukte in de Andes. Eén ander persoon overleefde het voorval maar ternauwernood.

Eerdere artikelen over Mena

Tom Cruise aangekomen in Medellín
Komt de film ‘Mena’ van Tom Cruise wel uit?

Mobiele versie afsluiten