Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse stad Barranquilla bouwt aan Carnavals museum

globalsoccershop

Alejandro Char, de burgemeester van Barranquilla heeft aangekondigd te zullen gaan starten met de bouw van een heus Carnavals museum. Dat maakte hij gisteren bekend op de ‘Internationale Dag van de Museum’.

Lees meer onder de afbeelding

Het is officieel. Barranquilla krijgt een museum die volledig in het teken zal staan van Carnaval. “Museo del Carnaval, zal een belangrijk onderdeel zijn van de cultuur van Barranquilla, hierdoor zal de stad niet alleen meer bezoekers ontvangen, maar ook werkgelegenheid opleveren”, aldus de Minister van Cultuur, Erfgoed en Toerisme, Juan José Jaramillo.

Lees meer onder de afbeelding

Volgens de bouwtekeningen zal het museum 3 verdiepingen hoog zijn met een oppervlakte van 1320 vierkante meter. Men liet gisteren met trots de bouwtekeningen van het museum in 3D zien.

Lees meer onder de afbeelding

De eerste verdieping zal het verhaal vertellen over de geschiedenis van het Carnaval.

Lees meer onder de afbeelding

De tweede verdieping laat de essentie zien van het Carnaval de Barranquilla. Hier zie je de verschillende karakters, symbolen en dansen van Carnaval.
Bij binnenkomst in de hal zal men beelden kunnen zien van voorgaande edities van het Carnaval de Barranquilla.

Wil je meer lezen over Carnaval de Barranquilla?

Bolívar Magazine (Colombia-tijdschrift) besteed deze keer een volledige special over het Carnaval de Barranquilla. Bestel hem hier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Foto’s gemeente Barranquilla

Mobiele versie afsluiten