Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia speelt gelijk tegen Uruguay

globalsoccershop

In het Estadio Metropolitano in Barranquilla ontmoette Colombia en Uruguay elkaar afgelopen avond. Het beladen duel stond voor Colombia in het teken van aanhaken of afhaken in de strijd om de koppositie in de strijd om kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland.

Colombia startte goed en fel. Dat resulteerde in een vroege goal in de 15e minuut. Abel Aguilar scoorde weer eens na een afwezigheid van enkele maanden. Helaas voor Colombia scoort Cristian Rodríguez van Uruguay de gelijkmaker in de 26e minuut. Vlak voor de rust moest keeper Ospina nog een paar moeilijke reddingen verrichten, maar houdt goed stand. Colombia en Uruguay gingen met 1-1 de rust in.

In de rust komt het goudhaantje van de vorige wedstrijd, Edwin Cardona, in het veld voor Luis Muriel. Direct na het fluitsignaal waarmee de tweede helft van start gaat zet Colombia gelijk druk met Cardona in de hoofdrol. Hij legt tijdens een vroege aanval in de zestien meter de bal af op Bacca, deze legt af op de ingekomen Arias, maar deze mist maar net. Al vroeg blijkt dat Luis Suarez niet lekker in zijn vel zit als hij een aantal overtredingen maakt uit frustratie. De scheidsrechter besluit hem nog even te sparen en houdt de kaarten op zak.

Ondertussen gaat Colombia door op het veld, waar het niet meevalt om een bal goed te spelen. De orkaan Matthew heeft zijn tol geëist. Het veld is erg nat en de bal stuitert amper. In de 57e minuut ontsnapt Cuadrado aan de aandacht van Perreira en Godin en komt één op één te staan met de keeper maar wordt neergehaald. Hij ontvangt geen penalty. Roger Martinéz komt in het veld voor Bacca in de 59e minuut. Uruguay kan geen vuist maken, Colombia is de baas in eigen huis. Even hoopt het team van Pekerman nog een penalty te krijgen vanwege een handsbal maar de scheidsrechter wuift dit weg. Als de beelden getoond worden, lijk het er toch echt op dat Colombia een doelpunt is ontnomen. Maar met de hoeveelheid druk die Colombia uitoefent op Uruguay moeten zij het ook zonder penalties kunnen afmaken.

Pas in de 70e minuut krijgt Uruguay zijn eerste kans als Suarez een mooie voorzet met buitenkant rechts geeft aan Cavani. Deze komt echter niet aan de bal door de verdedigers van Colombia. Dan komt Suarez toch aan zijn goal in de 73e minuut doordat Godin een fantastische pass geeft en deze wordt doorgespeeld. Eén van de verdedigers van Colombia struikelt over de benen van Suarez en kan hem niet meer achterhalen. Suarez scoort in de lange hoek achter Ospina. Pekerman heeft nog 1 wissel. Hij haalt in de 78e minuut de PSV’er Arias eraf en brengt aanvaller Berria van Atlético Medellín in het veld. De klok begint te tikken. Keeper van Uruguay Muslera krijgt nog een gele kaart wegens tijdrekken.

Aguilar mist nog een behoorlijke kans als hij een goede voorzet van Cuadrado krijgt maar de keeper hier goed bij zit. Colombia blijft doordrukken maar het lukt niet. Toch blijft Colombia het proberen en zet Cuadrado voor en maakt Yerry Mina een werelddoelpunt in de 85e minuut. Hij scoort met een kopbal over Muslera in de verre hoek. Er breekt paniek uit bij Uruguay, ze krijgen de bal niet weg en Colombia start zijn slotoffensief. Met veel theater probeert Suarez de Colombiaan Carlos Sanchez een kaart aan te smeren als hij als aangeschoten wild naar de grond gaat en blijft liggen. Het wonderwater doet zijn werk en de ex-Ajacied vervolgt de wedstrijd. De wedstrijd nadert zijn einde al komt er maar liefst 5 minuten blessuretijd bij.

Hierin gebeurt niet al teveel. Dat houdt in dat de wedstrijd eindigt in 2-2. Colombia heeft hiermee een goede kwalificatieronde afgewerkt en geen kostbaar puntverlies geleden. Colombia blijft op koers voor de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. De volgende wedstrijden zijn in november tegen Chili en Argentinië.