Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia ploetert zich naar overwinning tegen Paraguay

globalsoccershop

Het nationale voetbalelftal van Colombia heeft zich afgelopen nacht een zeer goede dienst bewezen door met 0-1 te winnen van en in Paraguay. In speelronde 9 is Colombia met de winstpartij weer wat dichterbij het WK 2018 in Rusland gekomen.

Het spel ging een tijd lang op en neer met weinig kansen aan beide zijden. Paraguay kreeg in de 56e minuut een kans voor open doel na een scrimmage, maar doordat Farid Diaz zich voor de bal wierp viel er geen goal voor de thuisploeg.

De pot was niet al te hoogstaand en er viel weinig te genieten. Beide ploegen leken niet al te energievol. Maar dan gebeurt het eindelijk… Colombia wordt wakker in de 91e minuut. Cardona krijgt de bal hoog aangespeeld en kopt hem naar Bacca. Deze speelt hem weer terug naar Cardona en kaatst wederom weer terug naar Bacca en Cardona mag hem weer ontvangen. De defensie van Paraguay vallen met bosjes om en Cardona mag doorlopen naar het doelgebied. De keeper van Paraguay komt uit en duikt, Cardona lopt de bal over de keeper en beslist een slechte wedstrijd met een prachtig doelpunt.

Trainer Pekerman was na de wedstrijd kort, maar krachtig. “Het was een erg moeilijke en moeizame wedstrijd”. “Beide teams hadden hun verdediging goed staan waardoor er weinig opgelegde kansen ontstonden”. “Hier en daar hadden we wel mazzel, maar ik denk wel dat dit uiteindelijk een terechte uitslag is geweest als je kijkt naar de hele wedstrijd”.

Door de winstpartij klimt Colombia een plaats. Los Cafeteros staat op dit moment vierde doordat Argentinië op 2-2 bleef steken tegen Peru. Brazilië deelde een pak slaag uit aan Bolivia. De Brazilianen wonnen met 5-0.

De volgende wedstrijd wordt a.s. dinsdag 11 oktober gespeeld tegen koploper Uruguay in Barranquilla. Uruguay thuis won tegen Venezuela met 3-0.