Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia nummer 2 meest ontrouwe landen in Latijns-Amerika

Colombia nummer 2 meest ontrouwe landen in Latijns-Amerika
globalsoccershop

Dit onderzoek werd gedaan door Gleeden. Gleeden is een buitenechtelijke datingapp dat bedacht is door vrouwen en dit onderzoek heeft gedaan. Colombia scoort hoog als het gaat om ‘ontrouw’. De Colombianen eindigen in de top 5 op de tweede plaats.

8.700 enquetedeelnemers

Dit onderzoek dat gedaan werd in enquete-vorm werd uitgevoerd onder 8.700 gebruikers van de app. Hoewel Gleeden een buitenechtelijke datingapp is, zegt 48 procent van de enquetedeelnemers wel degelijk op zoek te zijn naar een relatie. Op de vraag waarom deelnemers een paralelle relatie zoeken waren de vier belangrijke redenen:

3% is ontrouw omdat ze zich niet op hun gemak voelen bij hun partner.
26% is ontrouw om “hun fantasieën te vervullen”.
32% is ontrouw om ‘uit de dagelijkse sleur te komen’.
39% is ontrouw vanwege seksuele aantrekkingskracht.

De frequentie van ontmoetingen lopen sterk uiteen. 41 procent van de gebruikers zegt dat een ontmoeting slechts eenmalig is. De overige 59 procent zegt dat een affaire als deze soms maanden kan duren.

Partner op de hoogte

Deelnemers van de enquete delen laten tot slot weten dat 97 procent van de partners met wie ze casual geslachtsgemeenschap hebben op de hoogte is van hun status als minnaar. Echter geeft 3 procent aan ‘stiekem’ gebruik te maken van de app.

Ontrouw neemt toe bij economische problemen

Na aanleiding van dit onderzoek zei datingapp Second Love dat dit heel gebruikelijk is, maar dat er nog iets anders aan de hand is. In Latijns-Amerika was er in 2023 een groei van maar liefst 30 procent in ledenaantal. Na onderzoek bleek dat dit te wijten is aan het feit dat bij economische problemen ontrouw toeneemt.

Nieuwe invulling van Valentijnsdag

Gleeden laat in hun conclussie weten dat in aanloop naar Valentijnsdag nostalgie tussen ouden geliefdes toeneemt en men daarom op Valentijnsdag ook wel de ‘Dag van de Minnaar’ wordt gevierd. Die dag ontstond in de V.S. maar waaide al snel over naar Latijns-Amerika.

Meest ontrouwe landen in Latijns-Amerika

  1. Brazilië
  2. Colombia
  3. Mexico
  4. Argentinië
  5. Chili

Wat is Gleeden?

Gleeden is een Franse online datinggemeenschap en sociale netwerkdienst die voornamelijk op de markt wordt gebracht voor vrouwen, met name degenen die al een relatie hebben. In 2009 werd de site gelanceerd in Frankrijk. Meer dan 65% van de gebruikers woont in de Europese Unie. Colombia nummer 2 meest ontrouwe landen in Latijns-Amerika, niet de leukste titel om op je naam te hebben. Toch blijft het een onderzoek dat gedaan is door een datingapp. Dus een korreltje zout (in welk formaat dan ook) is gepast.

Meer nieuws

– De selectie van Colombia komt naar je toe dit voorjaar
– James verlaat Sao Paulo na 1 seizoen
– Griselda Blanco, de Netflix-serie en een berg van kritiek
– Het verhaal van Griselda Blanco
– Het verhaal van Pablo Escobar

Mobiele versie afsluiten