Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia is in 2040 grootste teler avocado’s ter wereld

avocado's

Dat stelt de AGF in een bericht van een paar uur geleden. Colombia dankt deze snelle groei aan buitenlandse investeringen in de Colombiaanse landbouw.

Volgens een onderzoek gedaan door ProColombia is het teelproces van avocado’s in Colombia al veel langer bezig aan een grote opmars. ProColombia stelt dat Colombia beschikt over betaalbare grond, afwezigheid van seizoenen die het fruit schade toe kunnen brengen en de aanwezigheid van twee oceanen als grootste voordelen. Dat zou ook meteen de reden zijn waarom Colombia het meest aantrekkelijke land van Zuid-Amerika is om in te investeren als het gaat om land- en tuinbouw.

Landen die in Colombia investeren

Dat zijn er inmiddels legio. Onder andere Peru, Korea en Zuid-Afrika investeren al in Colombia om avocado’s te telen. Het ‘World Avocados Congress’ dat in Colombia georganiseerd wordt zal men uitgebreid stil staan bij de investeringsmogelijkheden die Colombia biedt. Deze buitenlandse investeringen zorgen voor veel werkgelegenheid en welvaart en zorgt voor een stevige boost aan de landbouwsector van Colombia.

Niet alleen avocado’s maar ook investeren in grond

Colombia brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen maar de werkethiek en klimaat zorgen voor gunstige producten en prijzen van de landbouwsector. Wat ook meespelen is het type grond en planten die voor topkwaliteit landbouwproducten zorgen. Naast avocado’s zijn koffiebonen en bananen veilige producten om in te investeren. Steeds meer bestaat de mogelijkheid voor de ‘normale’ consument om te investeren in het ‘zwarte goud’ van Colombia, maar steeds meer wordt ook de eerder genoemde ‘betaalbare’ grond aangeboden als investering. Vanwege de vruchtbaarheid bestaan er reële kansen dat de grond op termijn zelfs een groei kent van maar liefst 24%. Een Colombiaans bedrijf met Nederlandse roots biedt al jaren grond aan als investeringsproject voor de landbouw. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan gerust eens contact met info@colombiaans.nl.

Mobiele versie afsluiten