Site pictogram Colombiaans.nl

Boliviaans vliegtuig in Colombia neergestort –UPDATE 2 en 3 —

globalsoccershop

Een Boliviaans vliegtuig is in Colombia neergestort. Het vliegtuig, een British Aerospace 146 van luchtvaartmaatschappij Lamia vertrok vanuit Viru Viru in Bolivia. De passagiers waren voornamelijk voetballers van het team Chapecoense uit Brazilië.

Het vliegtuig stortte neer in de buurt van Medellín. Diverse media vermoeden vanuit diverse bronnen dat, hoewel het wel slecht weer was, de echte reden van de crash brandstof tekort was. De vlucht ging naar de luchthaven José Maria Cordova International in Rionegro.

Het team van Chapecoense was onderweg om de finale om de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, de Copa Sudamericana, te spelen tegen Atletico Nacional. Er zaten 81 passagiers in het vliegtuig en hier zouden er 6 de crash overleefd hebben.

De BBC meldde dat het vliegtuig wilde landen, maar vlak hiervoor neerstortte in het bergachtige gebied bij Cerro Gordo.

———–UPDATE———–
Er zouden 4 overlevenden zijn van de vliegtuigcrash. Drie spelers hebben de crash overleefd. Alan Ruschel, Danilo, Jakson Follman en Jimena Suarez werden naar het St. Vicente ziekenhuis gebracht in Rionegro ter controle. De 27-jarige Alan Ruschel werd als eerste gered uit het wrakstuk. Jimena Suarez is de enige van de cabin crew die het vliegtuigongeluk heeft overleefd. Het huidige dodenaantal staat op dit moment op 76. De cijfers van de slachtoffers kunnen afwijken, men is nog vollop bezig met onderzoeken. De finale-wedstrijden om de Copa Sudamericana zijn uitgesteld.

———–UPDATE 2———–
Brazilië kondigt 3 dagen van nationale rouw aan. Veel bedrijven en voetbalclubs tonen hun logo als eerbetoon aan de omgekomen slachtoffers vandaag in het zwart/wit. Vanmorgen sprak de piloot met de verkeerstoren van Medellín om problemen aan de motoren te melden. Vlak hierop stopte de motoren ermee en stortte het vliegtuig neer. Er ontstond geen brand. Met name dit laatste zou volgens onderzoekers komen door brandstoftekort.

———–UPDATE 3———–
Het Boliviaanse toestel van Lamia verdween rond 22:00 uur lokale tijd van de radar. Men laat weten dat er op dit moment 6 overlevenden zijn. In het toestel zaten 81 passagiers waaronder 9 bemanningsleden. Er werd al snel duidelijk dat er tot de overlevenden 2 spelers en een stewardess zaten, maar later wordt er nog een ander persoon levend aangetroffen. De burgemeester gaf aan dat dit een “tragedie van enorme omvang” is.

Volgens de NOS wilde het team in eerste instantie via een andere weg naar Medellín vliegen. De Braziliaanse luchtvaartautoriteit gaf hier echter geen toestemming voor. Het team van Chapecoense wilde met een directe lijnvlucht vanuit Sao Paulo naar Medellín vliegen, maar toestemming kreeg men niet. Hierop werd besloten eerst naar Bolivia te vliegen en vervolgens naar Medellín. Men meldt dat er op dit moment 75 passagiers overleden zijn.

foto Diario Correo

Mobiele versie afsluiten