Site pictogram Colombiaans.nl

Bogotá heeft een nieuwe burgemeester

Bogotá heeft een nieuwe burgemeester

Carlos Fernando Galán is de nieuwe burgemeester van Bogotá. Met 82,50% van de stembureaus geteld, had Galán al 48,69% van de stemmen en consolideerde hij zijn positie als winnaar van de eerste ronde van de Bogotá burgemeestersverkiezingen.


Volg Colombiaans.nl op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.





* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.


Het is zover: Bogotá heeft een nieuwe burgemeester

Carlos Fernando Galán wordt de nieuwe burgemeester van Bogotá en vervangt Claudia López. Met 82,50% van de stembureaus geteld, had Galán al 48,69% van de stemmen en consolideerde hij zijn positie als winnaar van de eerste ronde van de Bogotá burgemeestersverkiezingen.

Op de tweede plaats staat Juan Daniel Oviedo, met 20,29% en op de derde plaats Gustavo Bolívar met 18,88% van de stemmen.

Verkiezingspunten

Galán streed eerder twee keer voor het burgemeesterschap van de hoofdstad. Met de slogan ‘Bogotá moet veilig’ is zijn regeringsplan gebaseerd op het wegwerken van de sociale gaten in de dienstverlening van het district in de hele stad, en op het focussen op kwesties die te maken hebben met de veiligheid van de burgers en het overwinnen van honger.

In zijn programma benadrukte Galán ook veiligheid als een belangrijk onderwerp. Hij stelt voor om veiligheidsraden in de wijken op te richten en een team van politie- en wijkmanagers in te zetten die onmiddellijk kunnen reageren op veiligheidssituaties, om de toegang tot diensten te versnellen.

Hij stelt ook voor om meer bewakingscamera’s te installeren. Hij zegt dat hij gezichtsherkenningscamera’s zal installeren op strategische locaties zoals Transmilenio stations en portalen.

Galan heeft ook plannen om de hoofdstedelijke politie van Bogotá te reorganiseren om meer aanwezig te zijn in de straten en openbare ruimtes en om flexibele surveillancekwadranten te implementeren voor doorstroming van burgers.

Wie is de nieuwe burgemeester Galán?

Galán is geboren op 4 juni 1977 en heeft samen met zijn vrouw Carolina twee kinderen van 9 en 3 jaar. Hij studeerde Foreign Service met de nadruk op Internationale Economie aan de Georgetown University en heeft een specialisatie van de Universidad Externado de Colombia in Management en Publieke Zaken, evenals een postdoctorale graad in Internationale Zaken van Columbia University en een Master in Public Administration van New York University.

Hoewel hij zijn carrière begon als journalist bij verschillende media in het land, besloot hij zich in de politiek te storten als gemeenteraadslid in Bogotá tussen 2008 en 2011, waarbij hij onder andere onregelmatigheden in aanbestedingen tijdens het burgemeesterschap van Samuel Moreno aan de kaak stelde.

Hij was secretaris van Transparantie van het presidentschap tussen 2012 en 2013, was directeur van de Radicale Partij van Cambio in 2018 en raadslid tussen 2020 en 2022.

In 2011 was hij kandidaat-burgemeester voor de partij Radicale Verandering, in 2019 koos hij opnieuw voor de functie en in die campagne behaalde hij 1 miljoen 22 duizend stemmen, waarbij hij destijds verloor van Claudia Lopez. Nu was hij voor de derde keer kandidaat als vertegenwoordiger van de partij Nieuw Liberalisme.

Meer nieuws uit Colombia

– Film Paddington in Peru wordt opgenomen in Colombia
– Beelden gelekt van het nieuwe shirt van Colombia
– Nederland en Colombia ontwikkelen samenwerkingsverdrag tegen drugs

Mobiele versie afsluiten