Site pictogram Colombiaans.nl

Atlético Nacional wint Copa Libertadores!

globalsoccershop

Colombia schrijft na 27 jaar geschiedenis door de Copa Libertadores te winnen! Afgelopen nacht is het Atlético Nacional de Medellín gelukt om de “Zuid-Amerikaanse” variant van de Champions League te winnen!

De tegenstander was het Ecudoriaanse Independiente del Valle. De finale wordt in Zuid-Amerika altijd in twee wedstrijden gespeeld, een uit- en een thuiswedstrijd. Waar het vorige week in Ecuador 1-1 bleef, was afgelopen nacht de return in Medellín.

In een kokende Estadio Atanasio Girardot was het een feest van de groen / witte supporters die uitkeken naar de wedstrijd. Tegenstander Independiente del Valle was behoorlijk onder de indruk van de entourage want gelijk vanaf het begin was Atlético de betere partij. De “Groen Witten” gingen voorop in de strijd. Dit resulteerde tot een aantal kansen.

Die aanvallende speelwijze overrompelde de Ecuadoraanse tegenstander. Dit resulteerde in een vrije trap zo’n 25 meter van het doel. Deze belandde op de paal, maar werd door de oplettende Miguel Borja namens Atlético in het doel geschoten. Het stadion barste uit zijn voegen!

Bekijk de foto’s

Klik op de foto’s voor een vergroting.

En dan was net pas de 9e minuut aangebroken. Maar de ploeg uit Medellín was te sterk en kreeg nog een behoorlijk aantal goede kansen op een ruimere voorsprong maar verzuimde deze te verzilveren. Het spel ging op en neer maar Nacional bleef de betere kansen behouden.

Ook in de tweede helft veranderde niets aan het spelbeeld. Independiente del Valle bleef naïef aanvallen terwijl het veel ruimte weggaf en Nacional maakte haar kansen niet af. Ajax aanwinst Davinson Sánchez speelde een sterke wedstrijd en maakte 90 minuten. De verwachting is dat hij deze week naar Amsterdam vliegt. Dit uiteraard met veel plezier en heeft zijn oude ploeg een prachtig afscheid bezorgd.

Het eindsignaal klonk en de spelers vlogen elkaar in de armen. Dat betekent niet alleen dat de ploeg de Copa Libertadores weer omhoog mag houden, maar ook dat het aan het einde van het jaar naar Japan mag om te strijden om de Wereldbeker. Wat een fantastische prestatie: Atlético Nacional wint Copa Libertadores!