Site pictogram Colombiaans.nl

Amsterdamse crimineel doodgeschoten in Colombia

globalsoccershop

Het zou gaan om de pas 23-jarige Mitchell Jansen. Hij maakte deel uit van een groepje criminelen die zich regelmatig ophield in Amsterdam Oost. De politie vermoed dat Jansen betrokken was bij diverse liquidaties of poging daartoe.

Jansen was al een tijd vermist maar werd uiteindelijk geliquideerd in Medellín. Hoewel zijn leeftijd anders doet vermoeden stapelde de strafbare feiten zich in razendsnel tempo behoorlijk op. Jansen kwam van jongs af aan al snel in aanraking met de politie. Het Parool schrijft zelfs dat hij betrokken was bij liquidaties en het witwassen van zogenoemde ‘crimineel vermogen’.

Hoe en wanneer Jansen om het leven is gebracht is vooralsnog niet bekend. Jansen was Nederland uit gevlucht. Er liepen tegen hem nog verschillende onderzoeken. Waaronder een strafzaak over een wapenvondst en het witwassen van geld. In Colombia werd eind september ook al een Surinaamse Nederlander geliquideerd. Dit ging toen om de 34-jarige Micah ‘C-Murder’ Johnson. Deze werd onder vuur genomen toen hij een kapperszaak uitliep.

Mobiele versie afsluiten